Verkoopbegeleiding

Wilt u uw bedrijf verkopen?

Een bedrijf verkopen doen veel ondernemers maar één keer. Dan heeft u dus maar één kans om het goed te doen. En niet alleen omdat een bedrijfsverkoop gevolgen heeft voor uzelf, maar ook voor uw medewerkers en andere stakeholders van uw onderneming.

Koper bekend

Bij een verkoop aan medeaandeelhouders, familie of zittend management (MBO) kent u de kopers en zijn zij vaak al op de hoogte van de belangrijkste ins en outs en ontwikkelingsmogelijkheden van de onderneming.

Het zwaartepunt van onze begeleiding ligt in zo’n situatie bij de bedrijfswaardering en een passende financiering van de koopsom. De onderhandelingen hebben vaak een informeel karakter en een uitgebreid due diligence-onderzoek is niet nodig.

Wilt u verkopen en is de kandidaat-koper al bekend? Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Koper onbekend

Bij verkoop aan nieuw management (MBI), dan wel een strategische of financiële partij zijn de kopers bij de start van onze werkzaamheden vaak nog niet bekend. Het zwaartepunt van onze begeleiding ligt in zo’n situatie bij de transactiefase. Een verkooptraject kan veel tijd in beslag nemen en hoe succesvol de verkoop van uw bedrijf uiteindelijk wordt, hangt af van veel factoren. Op marktontwikkelingen, het verkoopklimaat en het aantal potentiële kopers heeft u als verkoper geen invloed. Maar een goede voorbereiding heeft u wel in eigen hand en daarmee kunt u uw positie als verkoper aanzienlijk versterken.

Het begint met inzicht verkrijgen in de waarde van uw onderneming en in fiscale en juridische aandachtspunten, de juiste verkoopdocumentatie beschikbaar hebben en het identificeren van geschikte kopers. Een gedegen voorbereiding betaalt zich uit tijdens het verkoopproces. Op die manier verloopt de zoektocht naar mogelijke kopers makkelijker, is het inrichten van een digitale dataroom eerder voor elkaar en staat u steviger in de gesprekken met geïnteresseerde partijen en de uiteindelijke onderhandelingen met de kandidaat-koper over de prijs en voorwaarden.

Wilt u verkopen en is de kandidaat-koper nog onbekend? Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Trackrecord

Vanwege de vertrouwelijkheid van ons werk maken wij geen namen bekend van onze opdrachtgevers. Klik op onderstaande link voor een geanonimiseerd overzicht van onze uitgevoerde projecten.