Aankoopbegeleiding

Wilt u een bedrijf overnemen?

Een bedrijf overnemen kan een uiting zijn van uw ambitie om te ondernemen als MBI- of MBO-kandidaat. Of misschien past een overname in de groeistrategie van uw bestaande onderneming(en) wanneer autonome groei langer duurt of per saldo meer kost. Niet iedere overname is echter succesvol. En zeker niet iedere overname voegt daadwerkelijk waarde toe voor de koper. Wees daarom kritisch op de informatie die u van de verkoper krijgt. Maak voortdurend uw eigen afweging en laat u uitgebreid informeren over de risico’s en mogelijkheden van een overname.

Om te voorkomen dat u te veel betaalt, is inzicht in de waarde van de over te nemen onderneming essentieel. Waar ziet u kansen en bedreigingen? Waar zit de meerwaarde wanneer u de target samenvoegt met uw bestaande onderneming(en)? Een gedegen voorbereiding maakt dat u goed beslagen ten ijs komt in onderhandelingen met de verkoper en bij het aantrekken van overnamefinanciering. Ook het due diligence-onderzoek kan dan aanzienlijk sneller verlopen.

Wilt u kopen en heeft u al een onderneming op het oog? Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Trackrecord

Vanwege de vertrouwelijkheid van ons werk maken wij geen namen bekend van onze opdrachtgevers. Klik op onderstaande link voor een geanonimiseerd overzicht van onze uitgevoerde projecten.